Sarah Jessica Parker

Geboortedatum:
03/25/1965
Geboorteplaats:
Nelsonville, Ohio, USA:
Biografie:
Sarah Jessica Parker (Nelsonville (Ohio), 25 maart 1965) is een Amerikaans televisie- en filmactrice onder meer bekend vanwege haar hoofdrol als Carrie Bradshaw in de Amerikaanse serie Sex and the City die op de Amerikaanse zender HBO speelde van 1998 tot 2004. Parker was het vierde van acht kinderen. Al van kinds af aan volgde ze zang- en danslessen. In 1976 verhuisde het gezin naar New Jersey, kort nadat Sarah Jessica een rol had gekregen in haar eerste Broadway-musical, The Innocents. Ze ging tot 1982 naar de Dwight Morrow High School in Englewood, New Jersey terwijl ze al enkele rollen in theaterproducties neerzette. In dat jaar kreeg ze haar eerste tv-rol aangeboden bij de Amerikaanse zender CBS in de sitcom Square Pegs. Nadat ze afgestudeerd was, besloot ze zich ten volle op haar acteercarrière te storten. Ze speelde mee in films als Footloose en Honeymoon in Vegas, maar verwierf echt grote internationale bekendheid in 1998 als Carrie Bradshaw in de sitcom Sex and the City. Parker trouwde op 19 mei 1997 met Matthew Broderick. Ze had al eerder relaties met onder meer John F. Kennedy Jr., Robert Downey Jr. en zanger Joshua Kadison. Eind oktober 2002 beviel Parker van een zoontje. In juni 2009 beviel een draagmoeder van hun tweeling.

Filmografie

In Search of the Sanderson Sisters: A Hocus Pocus Hulaween Takeover (2020)
als Sarah Sanderson
One World: Together at Home (2020)
als Self
What She Said: The Art of Pauline Kael (2019)
als Pauline's Voice Over
Here and Now (2018)
als Vivienne
Hocus Pocus 25th Anniversary Halloween Bash (2018)
als Herself
The Times of Bill Cunningham (2018)
als Narrator (voice)
All Roads Lead to Rome (2016)
als Maggie
Bridget Everett: Gynecological Wonder (2015)
als Self
Mademoiselle C (2013)
als Self
$ellebrity (2013)
als Self
Escape from Planet Earth (2012)
als Kira Supernova (voice)
New Year's Eve (2011)
als Kim Doyle
I Don't Know How She Does It (2011)
als Kate Reddy
Sex and the City 2 (2010)
als Carrie Bradshaw
Barbra Streisand - Night Only at The Village Vanguard (2010)
als Audience
Did You Hear About the Morgans? (2009)
als Meryl Morgan
Sex and the City (2008)
als Carrie Bradshaw
Smart People (2008)
als Janet Hartigan
ShowBusiness: The Road to Broadway (2007)
Sesame Beginnings: Moving Together (2007)
als Herself
Spinning Into Butter (2007)
als Sarah Daniels
Life After Tomorrow (2006)
als Self
Strangers with Candy (2006)
als Peggy Callas
Failure to Launch (2006)
als Paula
The Family Stone (2005)
als Meredith Morton
Ed Wood: Let's Shoot This @#!% (2004)
als Herself
Ed Wood: Pie Plates Over Hollywood (2004)
als Herself (archive footage)
Life Without Dick (2002)
als Colleen Gibson
America: A Tribute to Heroes (2001)
als Herself
State and Main (2000)
als Claire Wellesley
Dudley Do-Right (1999)
als Nell Fenwick
A Life Apart: Hasidism in America (1998)
als Narrator
Til There Was You (1997)
als Francesca Lanfield
Mars Attacks! (1996)
als Nathalie Lake
Extreme Measures (1996)
als Jodie Trammel
The First Wives Club (1996)
als Shelly Stewart
The Substance of Fire (1996)
als Sarah Geldhart
The Sunshine Boys (1996)
als Nancy Clark
If Lucy Fell (1996)
als Lucy Ackerman
R.E.M.: Rough Cut (1995)
als Herself
Miami Rhapsody (1995)
als Gwyn Marcus
Ed Wood (1994)
als Dolores Fuller
Striking Distance (1993)
als Jo Christman
Hocus Pocus (1993)
als Sarah Sanderson
Honeymoon in Vegas (1992)
als Betsy / Donna
In the Best Interest of the Children (1992)
als Callie Cain
L.A. Story (1991)
als SanDeE
Life Under Water (1989)
als Amy-Beth
The Ryan White Story (1989)
als Laura
Dadah Is Death (1988)
als Rachel Goldman
The Room Upstairs (1987)
als Mandy Janovic
Flight of the Navigator (1986)
als Carolyn McAdams
Going for the Gold: The Bill Johnson Story (1985)
als Maggie
Girls Just Want to Have Fun (1985)
als Janey Glenn
Firstborn (1984)
als Lisa
Footloose (1984)
als Rusty
Somewhere, Tomorrow (1983)
als Lori Anderson
My Body, My Child (1982)
als Katy
Hocus Pocus 2
als Sarah Sanderson

Productie

Here and Now
Producer
Sex and the City 2
Producer
Sex and the City
Producer


ikwilfilmskijken © 2021